Τα εικονίδια των εκπτώσεων φέυγουν, οι εκπτωτικές τιμές μένουν ίδιες! Βάσει ΦΕΚ 35935/2023

Olvos Science

Olvos Cretan Iama Συμπλήρωμα Διατροφής Με Βιταμίνη D3 Για Την Ενίσχυση Της Άμυνας Του Οργανισμού, 14 μαλακές κάψουλες

SKU: 2011729

Γρήγορη Επισκόπηση

Το Cretan Iama είναι ιαματικό φυσικό σκεύασμα, βασισμένο σε παραδοσιακά κρητικά βότανα, παρθένο ελαιόλαδο και μέλι, που συμβάλλει με φυσικό τρόπο στην ενδυνάμωση της άμυνας του οργανισμού.

Special Price 5,08 €

(περιλαμβάνει ΦΠΑ)

'Αμεσα διαθέσιμο

Cretan Iama

Συμπλήρωμα Διατροφής για την Φυσιολογική Λειτουργία του Ανοσοποιητικού

Το Cretan Iama είναι ιαματικό φυσικό σκεύασμα, βασισμένο σε παραδοσιακά κρητικά βότανα, παρθένο ελαιόλαδο και μέλι, που συμβάλλει με φυσικό τρόπο στην ενδυνάμωση της άμυνας του οργανισμού.

Αποτελεί καρπό της πολυετούς έρευνας διακεκριμένων ερευνητών του Πανεπιστημίου της Κρήτης που μετουσίωσαν την αυτόχθονη γνώση σε ουσιαστική γνώση, σε συνεργασία με την εταιρεία Olvos Science, θυγατρική της ελληνικής φαρμακευτικής εταιρείας Galenica.

Η έρευνα ανέδειξε το συνδυασμό αιθέριων ελαίων από 3 αρωματικά βότανα:

  • Coridοthymus Capitatus
  • Salvia Fruticosa και
  • Origanum Dictamnus

σε συγκεκριμένες αναλογίες, μαζί με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο που λειτουργεί συνεργικά.

Στο πλαίσιο των μελετών του Εργαστηρίου Κλινικής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, πραγματοποιήθηκε εργαστηριακός έλεγχος του εκχυλίσματος των βοτάνων από την Κρήτη.

Τα αποτελέσματα έδειξαν για πρώτη φορά την αποτελεσματικότητα του εκχυλίσματος έναντι ιογενών λοιμώξεων, μειώνοντας το ιικό φορτίο και τις κυτταρολογικές αλλοιώσεις προκαλούμενες από ιούς. Η αντιική δράση του εκχυλίσματος επιβεβαιώνεται τόσο σε πειραματικά μοντέλα, όσο και σε κλινικές δοκιμές.

ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Το δίκταμο (γνωστός στην Κρήτη και ως «έρωντας»), το θυμάρι και το φασκόμηλο, μαζί με το παρθένο ελαιόλαδο της Κρήτης ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν το Cretan Iama - Κρητικό Ίαμα.

ΔΙΚΤΑΜΟ (Origanum dictamnus)

Το δίκταμο, ή έρωντας, είναι ενδημικό βότανο της Κρήτης. Από πολύ παλιά γνωστές οι επουλωτικές ιδιότητες του δίκταμου, καθώς και το γεγονός ότι τα αγριοκάτσικα της Κρήτης έτρωγαν δίκταμο για να επουλωθούν οι πληγές τους όταν λαβώνονταν από τα βέλη των κυνηγών.

Συνολικά έχουν καταμετρηθεί περίπου 220 έργα αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων με περισσότερες από 500 αναφορές στη θεραπευτική χρήση του δίκταμου.

ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ (Salvia fruticosa)

Το όνομα Salvia προέρχεται από το λατινικό salvare που σημαίνει σώζω ζωές. Θεωρήθηκε ιερό βότανο από τους Έλληνες που το αφιέρωσαν στο Δία. Οι πρόγονοι μας το χρησιμοποιούσαν σαν πολυφάρμακο και το αναφέρουν ο Διοσκουρίδης, ο Αέτιος, ο Ιπποκράτης και ο Γαληνός, οι οποίοι το εκθείαζαν ιδιαιτέρως.

ΘΥΜΑΡΙ (Coridothymus capitatus)

Το θυμάρι είναι γνωστό από την αρχαιότητα. Χρησιμοποιήθηκε από όλους τους πρώτους πολιτισμούς της Μεσογείου ως φαρμακευτικό φυτό. Ο Ιπποκράτης και ο Διοσκουρίδης περιγράφουν τις χρήσεις του στα γραπτά τους. Πριν από τα σύγχρονα αντιβιοτικά, το θυμάρι χρησιμοποιούταν ευρέως για τον εμποτισμό γαζών και επιδέσμων.

Δράσεις Cretan Iama

  • Αντιοξειδωτική δράση στον ανθρώπινο οργανισμό
  • Καταπολεμά τις φλεγμονές στο ανθρώπινο σώμα που οδηγούν σε βαριές ιώσεις και κρυολογήματα,
  • Δύναμη και ζωντάνια στον οργανισμό.
  • Προστατεύει από τις λοιμώξεις του αναπνευστικού
  • Ανακουφίζει από το κρυολόγημα & καταπολεμά την κοινή γρίπη

Περιεκτικότητες ανά 2 κάψουλες Cretan Iama

Coridothymus Capitatus 2.86gr
Salvia Fruticosa 3.50gr
Origanum Dictamnus 2.10gr
Vitamin D3 5.5μg
Olive Oil 0.78ml

Το Cretan Iama συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Συνιστώμενη ημερήσια δόση: 2 κάψουλες Cretan Iama.

Προσοχή:

Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης.
Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας.
Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας κατά την εγκυμοσύνη, τον θηλασμό, εάν βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.
Να φυλάσσεται μακριά από τα μικρά παιδιά.

ΚΡΗΤΗ, Η ΓΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΓΓΙΖΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ

Η Κρήτη αποτελεί το χλωριδικό σταυροδρόμι της Ανατολικής Μεσογείου. Η χλωρίδα της δεν έχει μεταβληθεί σημαντικά στο πέρασμα του χρόνου κυρίως χάρη στη μορφολογία της. Το κλίμα του νησιού έχει συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας πολύ πλούσιας χλωρίδας, με διαφορετικά οικοσυστήματα, που συνθέτουν ένα σύνολο σπάνιας πολυμορφίας. Ίσως καμία άλλη περιοχή της γης, με την έκταση της Κρήτης, δεν περιέχει τόσα είδη φυτών. Ο πλούτος ενδημικών φυτών οφείλεται στην απομόνωση της Κρήτης για εκατομμύρια χρόνια από την ηπειρωτική μάζα, στην ύπαρξη ψηλών βουνών και στη μεγάλη ποικιλία βιοτόπων, που έγιναν καταφύγια ενδημικών, σπάνιων και απειλούμενων φυτικών ειδών, τα οποία σε άλλες τοποθεσίες έχουν εξαφανιστεί. Τα αρωματικά φυτά είναι γνωστά από την αρχαιότητα για τις φαρμακευτικές τους ιδιότητες. Για αυτόν τον λόγο αποτελούν μια σπουδαία παράδοση για την Κρήτη. Η Κρήτη υπήρξε εξαγωγικό κέντρο φαρμακευτικών και αρωματικών φυτών. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι περίπου το 15% των πινακίδων της γραμμικής Β του 13ου αιώνα π.Χ. που ανακαλύφθηκαν στη Κνωσό αφορούν αρώματα και αρωματικά φυτά.

ΑΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ

Η ελληνική χλωρίδα, είναι από τις πλουσιότερες της Μεσογείου. Η Ελλάδα μπορεί να αποτελεί μόλις το 6% της έκτασης της Μεσογείου, αλλά κατέχει το 26% της Μεσογειακής χλωρίδας. Ο μεγάλος βιολογικός πλούτος της Ελλάδας οφείλεται κυρίως στην γεωγραφική της θέση, στη μεγάλη τοπογραφική ποικιλότητα, στη σύνθετη γεωλογική και οικολογική ιστορία της και στις σχετικά ήπιες ανθρώπινες επεμβάσεις. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει ένα συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον για τα ελληνικά αρωματικά φυτά και τις δεκάδες χρήσεις τους. Σήμερα, η ελληνική και διεθνής βιομηχανία χρησιμοποιούν τα αρωματικά φυτά για την παραγωγή καλλυντικών, φαρμάκων και τροφίμων. Εκατοντάδες διαφορετικά χημικά στοιχεία περιλαμβάνονται σε κάθε αρωματικό φυτό. Οι συνδυασμοί διαφορετικών φυτών και βοτάνων μπορούν να ωφελήσουν τον οργανισμό μέσα από τις συνέργειες που δημιουργούν οι θεραπευτικές ουσίες κάθε φυτού.

ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Η χρήση αρωματικών φυτών στην Ελλάδα ξεκινάει από τα αρχαία χρόνια. Οι γνώσεις των αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων για τη θεραπευτική χρήση διαφόρων φυτικών ειδών, διατηρήθηκαν στο πέρασμα των αιώνων και αποτελούν σήμερα σε μεγάλο βαθμό τα θεμέλια της σύγχρονης λαϊκής θεραπευτικής. Μολονότι έχουμε αναφορές για τις ιαματικές ιδιότητες των βοτάνων από την εποχή του Ομήρου, ο Ιπποκράτης και ο Διοσκουρίδης ήταν αυτοί που δημιούργησαν τις βάσεις της σύγχρονης ιατρικής. Ο Ιπποκράτης, ο «Πατέρας της Ιατρικής» εισήγαγε την παρατήρηση και τον πειραματισμό στη θεραπευτική πρακτική. Κατέγραψε περίπου 400 είδη βοτάνων που η χρήση τους ήταν γνωστή κατά τον 5ο αιώνα π.Χ.. Ο Θεόφραστος έχει μείνει ως ο «Πατέρας της Βοτανολογίας», με τα γραπτά του σχετικά με τη μορφολογία, την ανάπτυξη και τη δραστικότητα των φυτών (Περί Φυτών Ιστορίας, Περί Φυτών Αιτιών), τα οποία σώζονται μέχρι σήμερα. Ο Διοσκουρίδης υπήρξε ο διασημότερος «Φαρμακογνώστης», καθώς στο έργο του δεν αναφέρονται μόνο 600 περίπου βότανα και οι ιδιότητές τους, αλλά καταγράφονται λεπτομερώς και τα βοτανικά χαρακτηριστικά τους. Ακολούθησαν και άλλοι ιδιαίτερα σημαντικοί άνθρωποι για την εξέλιξη της Ιατρικής – Φαρμακευτικής (για πολλούς αιώνες δεν υπήρχε σαφής διάκριση ανάμεσα στις δυο επιστήμες), όπως ο Γαληνός.

Τρόπος χρήσης ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΗ ΔΟΣΗ ΓΙΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ:2 μαλακές κάψουλες
Συστατικά Origanum Dictamnus, Coridothymus Capitatus, Salvia Fruticosa, Vitamin D3

Μαλακές κάψουλες (Blister με 14 κάψουλες)

Κάθε κάψουλα περιέχει Origanum Dictamnus, Coridothymus capitatus, Salvia fruticosa, Vitamin D3

Ενδείξεις Όχι
Προφυλάξεις/Παρενέργειες
Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης.
Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας.
To προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή η θεραπεία ανθρώπινης νόσου.
Εάν βρίσκεστε υπό αντιπηκτική αγωγή δεν συνιστάται η λήψη του προϊόντος
Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας εάν είστε έγκυος, θηλάζετε ή βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.
Να φυλάσσεται μακριά από τα μικρά παιδιά.
Αριθμός γνωστοποίησης ΕΟΦ: 76184/23-10-2015
Τηλ. Κέντρου Δηλητηριάσεων: 210 779377

Χρήστες που επέλεξαν ότι κι εσείς, επίσης είδαν

8