ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Το φαρμακείο ιδρύθηκε από τον πρώτο επιστήμονα φαρμακοποιό των Χανίων Στυλιανό Μπιτσάκη το 1894 και σήμερα βρίσκεται στα χέρια της τρίτης και τέταρτης γενιάς φαρμακοποιών, δηλαδή στην εγγονή του Μαρία Μπιτσάκη και στον δισεγγονό του Βεριγάκη Μιχάλη.

Το 1924, με την επιστροφή του από τη Μικρασιατική Εκστρατεία ο γιος του Στυλιανού, Γεώργιος Μπιτσάκης, ιδρύει ξεχωριστό φαρμακείο στα Χανιά. Ο πρόωρος θάνατος του Γεωργίου, το 1951, φέρνει το φαρμακείο στα χέρια του πατέρα του, Στυλιανού, μέχρι που μεταβιβάζεται στην κόρη του Γεωργίου, Ευαγγελία. Αργότερα, το φαρμακείο συστεγάζει και τη δεύτερη κόρη του Γεωργίου, Μαρία Μπιτσάκη. Σήμερα, μετά τη συνταξιοδότηση της Ευαγγελίας Μπιτσάκη, συστεγάστηκε στο φαρμακείο ο γιος της Μαρίας , φαρμακοποιός – χημικός Μιχάλης Βεριγάκης. Από το Σεπτέμβριο του 2017, το Φαρμακείο λειτουργεί και πάλι στην αρχική ιστορική του τοποθεσία, στην Πλατεία 1866 & Κριάρη 45, στο κέντρο των Χανίων.

ΠΡΟΣΟΧΗ
Σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο δεν πραγματοποιούνται πωλήσεις φαρμάκων μέσω internet, ούτε μπορούμε να παραλάβουμε και να εκτελέσουμε συνταγές.

Μερικές φωτογραφίες από το χώρο του φυσικού μας Φαρμακείου στα Χανιά!

8